Geavanceerd Picking en Dropping systeem voor maatwerkbedrijf en fabrikant van airco’s

Projectoverzicht

In samenwerking met een maatwerkbedrijf  uit de streek en een vooraanstaande fabrikant van airconditioningsystemen hebben wij een geavanceerd, asynchroon modulair systeem ontwikkeld voor het efficiënt picken en droppen van airco componenten. Het systeem is specifiek ontworpen om de werkprocedures zo eenvoudig mogelijk te houden, terwijl het toch een hoge mate van precisie en aanpasbaarheid biedt.

Kernfuncties

Modulaire en Message-Driven Architectuur

Het systeem is opgebouwd uit verschillende modules die gemakkelijk kunnen worden vervangen. De message-driven asynchrone architectuur zorgt voor een losgekoppelde, schaalbare oplossing die gemakkelijk kan inspelen op veranderende behoeften en technologieën zonder het gehele systeem te moeten herontwerpen. Deze aanpak biedt de flexibiliteit om verschillende componenten met elkaar te laten communiceren op een efficiënte en betrouwbare manier.

Message driven architecture

Finite State Machine Controller

Als ruggengraat van het systeem fungeert een configureerbare finite state machine. Deze controller stuurt het gehele pick- en drop-proces aan, van input tot output.

QR-Code Scanner en SAP-integratie

Via een QR-code scanner wordt er een naadloze koppeling gerealiseerd met het SAP-systeem van de fabrikant. Hierdoor is er real-time, accurate informatie beschikbaar voor het picken van componenten.

Pick-to-Light en Monitor Weergave

Voor de output maakt het systeem gebruik van een pick-to-light systeem met genummerde indicatoren en drukknoppen, evenals een 4K display die visueel aangeeft waar componenten moeten worden geplaatst (gedropt).

Gebruikersvriendelijkheid

Het systeem is ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak, speciaal voor de medewerkers in het maatwerkbedrijf. Door middel van eenvoudige interfaces en heldere visuele en tactiele signalen, kunnen werknemers moeiteloos de juiste componenten picken en plaatsen, waardoor de kans op fouten wordt geminimaliseerd.

Toekomstbestendig en Schaalbaar

Door de modulaire opzet en de configureerbare controller kan het systeem eenvoudig worden aangepast voor toekomstige behoeften. Of het nu gaat om het integreren van nieuwe input- of outputmodules, of het bijstellen van de logica via de config file, dit systeem is gebouwd met het oog op de toekomst.

Systeem Simulator
voor Testen en Optimalisatie

Een bijzonder kenmerk van dit project is de geïntegreerde simulator die ontwikkeld is om het gedrag van de werknemers in het maatwerkbedrijf na te bootsen. Deze tool is van onschatbare waarde gebleken voor zowel het testen van het systeem als het doorvoeren van optimalisaties.

Met de simulator kunnen verschillende scenario's worden uitgevoerd om te zien hoe het systeem reageert op uiteenlopende situaties. Dit maakt het mogelijk om eventuele bottlenecks te identificeren en de prestaties van het systeem verder te verfijnen. Bovendien zorgt de simulator ervoor dat het systeem uitgebreid getest kan worden zonder de normale werkzaamheden in het maatwerkbedrijf te verstoren.

Deze proactieve benadering draagt bij aan een robuust en betrouwbaar systeem, en stelt ons in staat om continue verbeteringen door te voeren met minimale impact op de dagelijkse operaties.